Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel verheugd ben. Ondanks mijn povere uitkering en mijn broers luguber aanzicht, krijg ik vanavond eindelijk de kans om in het reine te komen met mijn broer. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Geen kwaad woord over mijn broer. Hij kan het ook niet helpen. Laten we dat afspreken.

In Mijn broer en ik laat Pieter Verelst, een spervuur van verhalen uit zijn absurde universum op je los. Voor je het weet ben je aan zijn lippen gekluisterd terwijl hij immens beeldend vertelt over een boer en een mol. Combineer dit met zijn energetisch acteertalent en muzikaliteit en je snapt dat deze voorstelling vooral veel te snel voorbij zal vliegen.

De pers over Mijn broer en ik 

  • “Groot komisch acteertalent.”Theaterkrant
  • “Briljant absurdisme … zelden was comedy zo spannend en onvoorspelbaar.”De Standaard ★★★★★
  • “Veel meer dan grappig … een cabaretvoorstelling die ik niet had willen missen.”Theaterparadijs ★★★★
  • Nooit maakte een beginnende comedian meer indruk in Vlaanderen.” – De Standaard ★★★★★
  • “Pieter is een geweldige acteur, die lekker in zijn energie zit en goed gebruik maakt van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.” – Jury Cameretten Festival (Juryprijs)
  • “Verrast van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot. (…) Verelst zijn talenten zijn veelvuldig: piano en contrabas spelen, jongleren met taal, fysiek spel, publieksinteractie en zelfs beatboxen, hij kan het allemaal.” – Jury Groninger Studenten Cabaretfestival (Persoonlijkheids- en juryprijs)

Credits
Tekst, muziek en spel: Pieter Verelst
Regie: Joost Laterveer
Coaching: Pieter Bouwman
Met dank aan: Pieter Hofman, Nick van Hintum en Wilhelmer van Efferinck

 

Mijn broer en ik kan je ook beluisteren op Spotify.