Pieter Verelst winnaar van camaretten2016

Pieter Verelst

Acteur en Cabaretier

Media

Komieken over de kracht van de Dikke en de Dunne: 'Vernieuwing achter de snullige mopjes' Focus Knack, 13 maart 2019

De nieuwe film 'Stan & Ollie' brengt de Dikke en de Dunne weer tot leven. Het duo werkt, meer dan negentig jaar na hun gezamenlijke debuut, nog altijd op de lachspieren. Vlaamse fans van Laurel & Hardy die vandaag zelf op het podium staan, verklaren hun kracht: 'Minder technisch dan Buster Keaton, maar zoveel menselijker.'

Lees verder ...

Gili en Pieter Verelst Live Comedy Talkshow

Jubileumaflevering! 10 stuks! En wat voor eentje. Meester mentalist Gili aka Lieven leert ons the ins en outs van zijn Franse avontuur in Parijs. Pieter Verelst is ons jong cabaretveulen, die zich vol bewondering ontpopt tot interviewer. We interviewden ook Jimeoin backstage en de Tip van Tom is een internationale klepper van formaat. Tickets win je voor Arjen Lubach!

Lees verder ...

Toptalent Pieter Verelst in theater De Hofnar Valkenswaard Weekblad, 15 februari 2019

Op zaterdag 23 februari staat aanstormend talent Pieter Verelst op de planken van Theater De Hofnar met zijn cabaretvoorstelling 'Mijn broer en ik'.

Lees verder ...

5 sterren in De Standaard, Briljant absurdisme De Standaard, 26 oktober 2017

Zelden was comedy zo spannend en onvoorspelbaar als in de debuutvoorstelling van Pieter Verelst

Lees verder ...

Pieter Verelst, veel meer dan grappig theaterparadijs, december 2019

Pieter Verelst is naast cabaretier ook bekend als acteur. Hij speelde onder andere een hoofdrol in de film “De club van Sinterklaas” In 2014 doet Verelst mee met het Groninger Studenten Cabaret Festival. Met zijn monoloog “Mijn broer en ik “ wint hij de juryprijs en de persoonlijkheidsprijs. In 2015 pakt hij nog even de cultuurprijs voor jong debuut in zijn thuisbasis Heist-op-de-Berg in België. Om in 2016 nogmaals de juryprijs en persoonlijkheidsprijs te winnen op het Camarettenfestival in Rotterdam.

Nu is “Mijn broer en ik” ontwikkeld tot een avondvullende cabaretvoorstelling die op 28 oktober in de Meervaart voor een uitverkochte zaal in première is gegaan.

Lees verder ...

#36 - Pieter Verelst & hoe hebt gij mij gevonden? soundcloud.com, 18 december 2018

Pieter Verelst is cabaretier. 'Mijn broer en ik' komt binnenkort uit op DVD.

Lees verder ...

Verveling uit jeugd heeft mij gevormd Gazet van Antwerpen, 14 december 2018

Cabaretier Pieter Verelst houdt halt in geboortestreek met allereerste programma 'Mijn broer en ik'

Theaterkrant over 'De verloren zoon' Theaterkrant, 5 november 2018

Het toneelbeeld heeft helemaal niets met de Tachtigjarige Oorlog te maken; het lijkt eerder een eigentijds rockconcert, met veel muziekinstrumenten, staande microfoons en televisieschermen. De spelers en muzikanten dragen tijdloze, vaalkleurige overalls, met maar kleine persoonlijke verschillen (decor en kostuums: Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink). De rockmuziek die we horen is van nu en toch volgt het verhaal van een ongelukkige jongen uit de 16e eeuw, prins Filips Willem. Hij is de vergeten oudste zoon van Willem van Oranje, zijn onverschillige vader die nog wel ons aller Vader des Vaderlands is.

Lees verder ...

Pieter Verelst: Krankzinnige onvoorspelbaarheid uit de anale driehoek de Mess, 1 april 2018

Wie zaterdagavond de mazzel had in deMess de voorstelling bij te kunnen wonen van de verrassende, soepele, ontwapenende en uiterst vermakelijke Pieter Verelst, heeft ongetwijfeld nog wat na te denken en na te praten. Wanneer je deze zeer getalenteerde jonge Vlaming aan het werk zag, schoven onmiskenbaar associaties met ‘onze’ Hans Teeuwen over je netvlies. Maar met zo’n vergelijking doe je Verelst te kort. Hij is absoluut authentiek en mist de grofheid om de grofheid die Teeuwen nogal eens lijkt te hanteren. Een buitengewoon amusante avond waarmee de liefhebber van de absurdistische comedy volop aan z’n trekken kwam. Pieter moet nog maar eens terugkomen in deMess. Hij verdient uitverkochte zalen. Aan een uitgebreide recensie hoef ik me niet te zetten. Hieronder die van Ruud Buurman, 30 oktober 2017, waar ik me naadloos bij kan aansluiten.

Lees verder ...

Comedy maakt u gelukkig De Standaard, 25 november 2017

Dat geldt zeker voor de ontdekking van Pieter Verelst. De winnaar van het Cameretten Festival maakte onze recensent intens gelukkig met Mijn broer en ik.

Zijn show speelt zich af in de anale driehoek Kontich-Reet-Aartselaar en in dat beerputje zitten aardig wat jeugdherinneringen. Verelst maakt indruk met zijn brutale breaks. Als een snuffelhond volgt hij zijn associaties en laat menige situatie ontsporen. (30/11 in Mechelen, tournee tot eind april)

Lees verder ...

Cabaretbelofte Pieter Verelst: 'Ik hoop dat er meer ruimte komt voor absurdisme op tv' Focus Knack, 20 november 2017

Met een bestelwagen, een dikke matras en anderhalf uur absurditeiten verovert Pieter Verelst stilaan de Vlaamse televisie en theaters. 'Als ik zin heb om als een aap op het podium rond te hossen, wil ik dat gewoon kunnen doen.'

Lees verder ...

Pieter Verelst voert RTV-nummertje op RTV, 27 oktober 2017

Pieter Verelst, dat is een naam die u maar beter kan onthouden. De 27-jarige Heistenaar trapt vanavond zijn eerste zaalshow af in de Arenbergschowburg in Antwerpen.

Lees verder ...

Recensie, Mijn broer en ik Musical vibes, 27 oktober 2017

Jonge leeuw Pieter Verelst brengt in première zijn eigen one-man show Mijn broer en ik. Anderhalf uur lang klinken er lachsalvo’s uit de kleine zaal van de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Pieter neemt je mee op reis naar zijn jeugd, die niet altijd over rozen liep.

Lees verder ...

Geen TV redactie meer, nu schrijf ik míjn show GVA, 27 october 2017

Super om de dag te beginnen met een groot artikel in Gazet van Antwerpen! Straks speel ik opnieuw voor een uitverkochte Arenberg mijn eerste voorstelling 'Mijn broer en ik'. Tot dan!

Lees verder ...

Ik wil uit jou komen TV1, Voor de leeuwen, 12 oktober 2017

Pieter is jaloers op de baby in de buik van Tine. Hij zou ook eens gezellig willen dromen in haar zachte baarmoeder. Daarom heeft hij er een lied over gemaakt.

Lees verder ...

Pieter Verelst speelt eerste theatershow PressReader, 30 september 2017

Pieter Verelst, het komisch talent dat Vlaanderen deze dagen ontdekt via het Eén-programma Voor de Leeuwen, bereidt een eerste avondvullende theatershow voor. Verelst won in 2016 Camaretten, een van de grootste cabaretfestivals van Nederland, en op dat élan wil hij doorgaan in zijn eerste show.

Lees verder ...

'Prima als eens iemand wegloopt' Parool.nl, 27 september 2017

Cabaret is meer dan humor. Met zijn debuut Mijn Broer En Ik wil Pieter Verelst ook ontroeren en kwaad maken.

Lees verder ...

Cameretten : een stressvolle springplank cjp, september 2017

Het is weer zover: deze maand staan beginnende cabaretiers met een tas vol grappen in de voorrondes van Cameretten. Wij vroegen oud-Cameretten winnaars naar hun zegetocht en gouden tips.

Lees verder ...

Tegen De Sterren Op VTM, maart 2017

Pieter Verelst imiteert dieren en dingen in Tegen De Sterren Op.

Cabaretier Pieter Verelst start veroveringstocht in vlaanderen Deze Week, februari 2017

Volgende zondag 12 februari speelt Pieter Verelst een try-out van zijn cabaretvoorstelling in Heist op den Berg. Verelst trok na zijn middelbaar aan het Atheneum in Heist naar de toneelschool in Utrecht. Cabaretier worden was toen als zijn missie. "In Nederland heb je een circuit van zaaltjes van 100 à 200 man waar alleen cabaret wordt gebracht", vertelt de Heistenaar. "In Vlaanderen sta je ofwel op een bak bier in een café of anders meteen in een groot cultureelcentrum. Daarom koos ik voor Nederland."

Dat is ondertussen al vrij goed gelukt, wand eind vorig jaar won hij daar het prestigieuze Cameretten festival. Ondertussen was hij ook al te zien in verschillende gastrollen op TV, oa als Thomas Van den Bossche in Familie. De voorbij winter toerde hij met zijn busje langs Nederlandse theaters om van daaruit Vlaanderen te veroveren.

Nu zondag staat Verelst om 20h in de blauwe zaal in CC Zwaneberg en op 24 februari in Het Gasthuis in Aarschot. In "Mijn broer en ik" brengt hij een absurd cabaretesk verhaal over zijn broer Maurice. "In het echte leven heb ik een broer, een stiefbroer en een halfbroer en misschien zit er van alle drie wel iets in", aldus Verelst

We luisteren alleen naar de hardste schreeuwers De Tijd - 29/12/2016

De Tijd brengt op haar cultuurpagina's een terugblik op het culturele jaar 2016 met acht hoofdrolspelers die hun vreugde en verdriet delen. Op donderdag 29 december was het de beurt aan Pieter Verelst, die eind november in Rotterdam het Camerettenfestival won, meteen het grootste cabaretfestival bij onze noorderburen.

‘We luisteren alleen naar de hardste schreeuwers' vind je achter onderstaande 'lees meer'-knop, maar hou er rekening mee dat je je even gratis moet registreren om van het artikel te kunnen genieten.

Lees verder ...

Heistenaar is de plezantste HeistLeeft - 28/11/2016

Heistenaar Pieter Verelst heeft in Nederland de 51ste editie van het prestigieuze Camerettenfestival de juryprijs gewonnen. Eerdere winnaars waren o.m. Brigitte Kaandorp en de Vlamingen Kommil Foo en Begijn Le Bleu.

Het Cameretten Festival geldt als een der belangrijkste evenementen in het Nederlandse taalgebied voor stand-up comedians.

In het juryrapport wordt de winnaar uitvoerig geprezen: “Met zijn spannende opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden. Om je een half uur lang niet meer los te laten. Hij vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit.

Lees verder ...

Belg Pieter Verelst is beste komiek in Nederland DeRedactie - 27/11/2016

De Belgische komiek Pieter Verelst heeft de 51e editie van het Cameretten Festival gewonnen. Het Cameretten Festival is een van de belangrijkste wedstrijden voor cabaretiers in het Nederlandse taalgebied. Verelst treedt met zijn overwinning in de voetsporen van onder anderen Theo Maassen, Kommil Foo, Begijn Le Bleu en Brigitte Kaandorp.

Lees verder ...

Vlaming Pieter Verelst wint een van de grootste cabaretfestivals van Nederland Knack focus - 27/11/2016

Een Vlaming heeft de juryprijs van een van de grootste cabaretfestivals van Nederland gewonnen: de 26-jarige Pieter Verelst. 'Met zijn spannende opkomst grijpt hij je direct bij de kladden', zo oordeelde de cabaretjury.

Verelst vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. 'Pieter zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.'

Lees verder ...

Beste cabaretier van Nederland is een Vlaming: "Ik hou ervan om mensen te raken of te degouteren" DeMorgen - 27/11/2016

Voor het eerst in tien jaar heeft een Vlaamse cabaretier het Cameretten Festival in Rotterdam gewonnen. Pieter Verelst (26) overtuigde de jury met zijn absurdisme, energie en verhalen vol acné en cavia's.

Het Vlaams absurdisme heeft het Nederlands realisme verslagen tijdens de finale van cabaretfestival Cameretten in het Rotterdamse Nieuwe Luxor Theater. Pieter Verelst mag zich van de jury de beste cabaretier noemen, omdat hij "geen verhalen vertelt, maar ze uitbeeldt".

Lees verder ...

Pieter Verelst wint Cameretten 2016 LiveComedy - 27/11/2016

Onze landgenoot wint oververdiend en unaniem de juryprijs van Cameretten 2016. Zaterdag 26 november is in het nieuwe Luxor Theater een eind aan de strijd gekomen. Drie getalenteerde cabaretiers hebben tijdens de 51e editie van Cameretten Festival alles op alles gezet om de felbegeerde Juryprijs mee naar huis te nemen. Na lang beraad kende de jury, onder leiding van juryvoorzitter Nico Baars, aan het eind van een succesvolle avond de...

Lees verder ...

Vlaamse cabaretier ontregelt publiek in Ritthem met 'dierlijke' raamvertelling pzc - 27/11/2016

RITTHEM - De Vlaamse cabaretier Pieter Verelst trad twee avonden op in huiskamertheater De Verwachting in Ritthem bij wijze van try-out voor de halve finale van het Cameretten Festival in Rotterdam donderdag.

Winnen is niet noodzakelijk, maar de finale van het Cameretten Festival zou Verelst graag halen. Want als hij de eindstrijd haalt, mag hij met twee andere finalisten op tournee langs veertig Nederlandse theaters. "En dat zou natuurlijk fantastisch zijn."

Lees verder ...

Paradise trips augustus 2016

Langspeelfilm geregisseerd door Raf Reyntjens, bekroond met

  • Youth Prize Best Flemish Film
  • Recommendation by the jury of cinema owners (Mannheim IFF)
  • Industry Award (Ensors, Flemish Film Awards)
  • Best Actor (Ensors)
  • Best Costume Design (Ensors)
  • Holland Film Meeting Work-in-Progress-Award

Cast: Gene Bervoets - Jeroen Perceval - Cedric Van Den Abbeele - Noortje Herlaar - Line Pillet - Tania Van der Sanden - Marie Louise Stheins - Pieter Verelst - Pascal Maetens - Hannes Reckelbus - Charlotte Timmers - Fieby - All Party People.

De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot ... september 2016

Bekijk de Pieten van de enige echte Club van Sinterklaas in dé Sinterklaasfilm van 2016.

Slechterik Dokter Vleugelaer (gespeeld door Pieter Verelst) en zijn handlanger Igor (gespeeld door Sven De ridder) vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘Blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘Blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het genezend medicijn wil verkopen.

Problemski Hotel 16/10/2015

Een brandend actuele film, naar de gelijknamige roman van Dimitri Verhulst. Van gevierd documentairemaker Manu Riche (Tempo of a Restless Soul, Hoge Bomen).

Met Tarek Halaby, Evgenia Brendes, Gökhan Girginol, Marijke Pinoy en Pietere Verelst

Lees verder ...

Cabaretier en acteur Pieter Verelst gelauwerd bij Heistse cultuurprijzen Nieuwsblad - 13/04/2015

HEIST-OP-DEN-BERG - Bij de uitreiking van de Heistse cultuurprijzen zijn Willy Vetters, fanfare Moed en Volharding en Pieter Verelst gelauwerd. Voor die laatste was het niet de eerste erkenning in een jaar om in te lijsten.

Cabaretier en acteur Pieter Verelst werd bekroond als beste Jong Debuut. Hij had concurrentie van straffe kandidaten als Kick-iT Company, maar werd door de persjury, cultuurraad en cultuurgebruikers unaniem verkozen als opvallendste jonge talent.

Lees verder ...

Pieter Verelst heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen Studenten.net - 2014

“Pieter Verelst verrast van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot.” Met die woorden mocht Pieter Verelst de juryprijs van het 28e Groninger Studenten Cabaret Festival in ontvangst nemen. Ook won hij de persoonlijkheidsprijs (voor degene met de meeste groeipotentie) met zijn voorstelling ‘Mijn broer en ik’.

Lees verder ...

Eens ik op het podium sta, vallen alle remmingen weg gva - 22/11/2014

HEIST-OP-DEN-BERG - Trouwe kijkers van Familie zullen Pieter Verelst de voorbije maanden zeker al opgemerkt hebben als ‘bastaardkleinzoon’ van Nonkel Jan. Maar het hart van de Heistenaar (24) ligt op het podium. Hij won onlangs zowel de jury- als de persoonlijkheidsprijs op het prestigieuze Groninger Studenten Cabaret Festival. Het is een ideaal opstapje om zijn absurde verhalen nog aan veel meer mensen te kunnen vertellen. Ook de Neveneffecten van Lieven Scheire en vrienden zijn via Groningen doorgebroken.

Lees verder ...

Groninger Studenten Cabaret Festival: Nederland kiest voor Belgisch absurdisme demorgen - 10/11/2014

Afgelopen vrijdag won Pieter Verelst uit Heist-op-den-Berg de 28ste editie van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij sleepte er zowel de jury- als de persoonlijkheidsprijs in de wacht met zijn absurde programma 'Mijn broer en ik'.

In 'Mijn broer en ik' vertelt Pieter Verelst over het wedervaren met zijn broer als kind. Hoe een spelletje verstoppertje uit de hand loopt met een voorhuid in de rits van een contrabaszak, twee dode huisdieren en een stel breinaalden.

Lees verder ...