KALENDER

14
oktober
2020
Pieter Verelst – Amai
CC De Grote Post - Oostende
15
oktober
2020
Pieter Verelst – Amai
CC De Steenoven - Herzele
16
oktober
2020
Pieter Verelst – Amai
CC De Kern - Wilrijk
21
oktober
2020
Pieter Verelst – Amai
De Werf - Aalst
24
oktober
2020
Pieter Verelst – Amai
OC d'Iefte - Deerlijk
12
november
2020
Pieter Verelst – Amai
CC Merksem - Merksem
05
december
2020
Pieter Verelst – Amai
NTGent Arca - Gent
13
januari
2021
Pieter Verelst – Amai
Cultuurhuis De Zeepziederij - Bree
27
januari
2021
Pieter Verelst – Amai
CC Maasmechelen - Maasmechelen
12
februari
2021
Pieter Verelst – Amai
Cultuurkapel De Schaduw - Ardooie
Toon meer

Nieuws

Bericht afbeelding

Belgische tour Amai ’20-’21

Bericht afbeelding

Pieter Verelst lanceert podcast ‘Meneer Karton’

Bericht afbeelding

Pieter Verelst speelt mee in film Cruise Control

Bericht afbeelding

Aankondiging theaterseizoen Uitmarkt

Bericht afbeelding

‘Mijn broer en ik’ nu ook op Spotify

Bericht afbeelding

‘Mijn broer en ik’ op LiveComedyTV

Bericht afbeelding

Interview met Pieter Verelst

Bericht afbeelding

Update shows – corona

Bericht afbeelding

Musicalvibes over Amai

Bericht afbeelding

5 sterren recensie Theaterparadijs

BENIEUWD?

Nood aan humor? Bekijk hier de volledige voorstelling van ‘Mijn broer en ik’ op het nieuwe streamingplatform LiveComedyTV.

MENEER KARTON

In deze sprookjeswereld sluimert het avontuur elke dag om de hoek. Cabaretier Pieter Verelst, als Meneer Karton, daalt de berg af naar zijn oma, maar aankomen lijkt moeilijker dan verwacht. Elke aflevering wordt Pieter bijgestaan door een bekende acteur of comedian. Vanaf 10 september verschijnt er elke donderdag een nieuwe aflevering. Abonneer je hier om geen enkele aflevering te missen. Beluister de trailer.

Aflevering 1 - De Diva van de Kartonberg (met Brigitte Kaandorp)
Wanneer Francisca de operazeekoe een vioolsnaar in haar keelgat krijgt, krijst ze met haar valse stemgeluid de hele Kartonberg bijeen.

Brigitte Kaandorp, de levende cabaretlegende en bekend van de wereldhit ‘Ik heb een heel zwaar leven’, won in 1983 het grootste cabaretfestival van Nederland: Cameretten. 33 jaar later volgde Pieter Verelst haar voorbeeld. Nu samen vereeuwigd in deze podcast.

2 - To be een oorworm, or not to be een oorworm (met Warre Borgmans)
Ludo de oorworm heeft maar één ambitie in het leven. Maar om die ambitie waar te maken, ontbreekt hij een wel erg cruciaal onderdeel.

Warre Borgmans is dé koning van het hoorspel en een vaste waarde bij Het Geluidshuis. Voor televisie zette hij legendarische rollen neer als CEO in ‘Winkracht 10’, de chef in ‘Het Eiland’, en een van de broeders Grimm in ‘Kulderzipken’.

Wie is Pieter Verelst?

Pieter Verelst (°1990) studeerde in 2014 af aan de Toneelafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

In 2014 speelde hij bij het Groningse Noord Nederlands Toneel 'Oresteia' van de Griekse tragediedichter Aischylos. Met Theatergezelschap Sonnevanck in Enschede speelde hij in datzelfde jaar 'Tijl Uilenspiegel'. Die voorstelling kreeg van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties een Zilveren Krekel, een nominatie voor de indrukwekkendste jeugdvoorstelling van het theaterseizoen.

Datzelfde jaar wint hij met de monoloog 'Mijn broer en ik' zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival.

In 2015 kreeg hij de cultuurprijs voor jong debuut in zijn thuisbasis Heist-op-den-Berg.

In 2016 won hij met de monoloog ‘Mijn broer en ik’ zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het befaamde Camerettenfestival in Rotterdam.

In een regie van Ruud Schuurman speelde Pieter Verelst een hoofdrol in de 'De Club van Sinterklaas'. Je kreeg hem ook te zien in 'Problemski Hotel', de verfilming van het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst, in een regie van Manu Riche, alsook in 'Paradise Trips' van Raf Reyntjens. Op TV speelt hij een hoofdrol in het tweede seizoen van de VTM-reeks 'De Bunker'.

Verder was hij te zien in de muziektheaterproducties 'Thrill me' en 'Murder Ballad' van muziektheater Promitheus, in 'Ad & Eefje en het verloren paradijs'.

In de herfst van 2017 werd ‘Mijn broer en ik’ een avondvullende cabaretvoorstelling.

Voorjaar 2018 speelde hij een hoofdrol in het toneelstuk ‘De drie mannen van Ypsylanti’, in een regie van Peter De Graef.

Najaar 2018 speelt hij een hoofdrol in de prestigieuze rockopera ‘De verloren zoon van Willem van Oranje' van het gezelschap 'Tafel van Vijf'.

Vanaf december 2019 is Pieter op tournee met een nieuwe verrassend originele cabaretvoorstelling 'Amai'. Zijn nieuwe voorstelling zit opnieuw vol met zijn typische humor en muzikale vondsten. Hij zoomt in op zijn generatie, materialisme, liefde, relaties en angst. Want amai. Het is toch allemaal wat.

Contact

Boekingsagent cabaret België
+32 (0)475 665 549
Boekingsagent acteur België en Nederland
+32 (0)488 995 131